Sportief Agde

Watersport- en fietsparadijs

Sportieve vakantie AgdeVoor de sportieve vakantievierder is Agde een paradijs. De routes gaan van vlak tot heel stijl, zodat, naast fietsen, zowel wandelen als klimmen uitstekend lukt. Je kunt er alle mogelijke watersporten beoefenen en dan ook nog op elk denkbaar niveau. En wie het rustiger aan wil huurt een schip met de hele familie om urenlang op de Middellandse Zee te dobberen – of over het water een van de andere schitterende mediterraanse kustplaatsen te bezoeken: Sète, Serignan, Le Grau-du-Roi, het bruisende Montpellier, of langs het nationaal park Le Camarque.

Fietsen

De Mont Ventoux is beslist de beroemdste uitdaging voor elke fietser. Ook de Mont Saint-Clair is met 10% helling, 1,6 km van zeeniveau tot hoogste punt, een pittige route. De Fransen hebben wel een bijzonder gevoel voor humor als ze een pad ‘fietsroute’ noemen, maar die langs de kust is werkelijk goed te doen. Fietsen huren, ook ATB’s, kan op verschillende plekken. Bij Le Taureau staan een paar eenvoudige toerfietsen voor u klaar in de schuur.

Zwemmen

Zwemmen in de Middellandse Zee is op deze plek veilig: het strand loopt maar langzaam af dus blijft het water lang ondiep genoeg om te staan. Strand is vlakbij, bij Plage Richelieu of Plage Roquille. Maar er is meer. Het meer van Salagou bijvoorbeeld. Al sinds de dertiende eeuw worden er heilzame krachten toegekend aan de thermaalbaden van Lamalou les Bains. En wie meer houdt van gecultiveerd waterplezier bezoekt Aqualand. Fijn voor de kinderen vanwege de glijbaan, heerlijk voor volwassenen door de sauna en wellness-faciliteiten.

Watersport

plezierhavenOp en in het water is werkelijk elke denkbare sport beschikbaar rond Agde. In alle rust een boot huren voor het hele gezin. Of met een jetski over het water stormen. Duiken. Zeilen. Waterskiën. Surfen. Kitesurfen op strand of water. Kanoën, kajakken en roeien zijn heerlijk op de prachtige meren (let op het woord ‘Etang’: meer) en rivieren als l’Heraut in de omgeving.

Andere sporten

In en rond sportief Agde zijn heel wat ranches met goed getrainde paarden. Ze zijn rustig genoeg om een kind op te laten rijden en avontuurlijk genoeg om er een heerlijke strandrit mee te maken. Kies voor paardrijles, leren springen of een groepsrit in de omgeving.
Er zijn ook verschillende golfvelden , van 18 tot 27 holes, en vaak ook een oefenveld voor wie kennis wil maken met golf. Voor de tennissers is het in de zomer een zegen dat er overdekte tennisbanen zijn. Zo speel je niet tegen de brandende zon!

Kijk ook bij Omgeving