Ons verhaal

Een vakantiehuis aan de Middellandse Zee

Ons verhaal‘Hoe kom je nou aan een vakantiehuis aan de Middellandse Zee?’
Vrienden vragen het ons regelmatig. Dit is ons verhaal.

Onze dochter was nog maar drie jaar. In de voorjaarsvakantie huurden we een huisje ergens net buiten Parijs. Dat werd een lang weekeinde bibberend voor de open haard zitten spelletjes doen, want het regende aan een stuk door. Barbara kocht een krant en we bekeken hoopvol de voorspellingen. Overal rotweer, behalve een klein stipje zon, ergens in de buurt van Montpellier. Dus regelden we per telefoon daar een huurappartement, sprongen we in de auto, dochter op de achterbank, en hup, naar het zuiden.

Naar het zuiden

Tweehonderd kilometer na Bordeaux hield het op met regenen. Daar durfden we eindelijk eenkindvriendelijk huisje Zuid-Frankrijk ijsje te nemen. De temperatuur liep snel op en tegen de tijd dat we in de buurt waren van Cevennes, een prachtig natuurgebied, was het stralend weer. Mediterraans klimaat. We waren meteen verknocht aan de omgeving en het heerlijke weer.

Kindvriendelijke vakantiewoning

Vanuit ons vakantiehuis liepen we zo het strand op om te zonnen aan de Middellandse Zee. ‘Moeten we vaker doen,’ zeiden we. ‘Veel vaker.’ De zomer er na zaten we er weer, nu met twee kinderen. We raakten aan de praat met de eigenaar van een zonnige luxe villa aan de rand van Cap d’Agde. Net als wij had hij geadopteerde kinderen, dus dat gaf direct een goede band. Toen hij vertelde dat hij z’n luxe, kindvriendelijke vakantiewoning wilde verkopen konden we snel beslissen. Maison Le Taureau was van ons. En een beetje van onze gasten natuurlijk, want die voelen zich er ook snel thuis.

 

Neem contact met ons op
of reserveer direct via het boekingssysteem