Omgeving Cap d’Agde

omgevingVakantiehuis Le Taureau ligt op een heuvel in een grillig, groen vulkaanlandschap dat zich laat ontdekken tijdens wandeling, fietstocht, te paard of tijdens een koel autoritje. In de omgeving van Cap d’Agde zijn heel wat bezienswaardigheden. Op fietsafstand ligt het Etang de Tau, een binnenzee waar oesters en mosselen worden gekweekt.
Bijzonder is ook de sluis bij Agde, waar je drie kanten op kunt varen.  In de druipsteengrotten van Clamouse zijn de wonderlijkste vormen steen te zien.

Historie

Het vissersdorpje Agde ontstond al rond 525 voor Christus, bij de monding van de getijdenrivier l’Heraut. Er zijn nog resten te vinden van de Griekse en preromaanse tijd! Alexander de Grote bezocht het plaatsje op een van zijn vele reizen. In het autovrije, historische kasteelstadje Carcasonne op 80 km afstand lopen nog steeds echte ridders rond. De haven voor pleziervaart, Cap d’Agde, kwam tot bloei in de jaren tachtig en de klassieke bouwstijl van deze streek werd aangehouden bij nieuwbouw.

Wijnstreek

Heel Frankrijk is natuurlijk een wijnstreek, maar de wijnen uit deze streek zijn extra bijzonder. De Rousillon Mas de Daumas-Gazac is echt een topwijn en met wat zoeken vindt u de wijngaarden waar zilte wijn wordt gebotteld: de druif groeit op zilte grond. De Grand Cru du Languedoc werd speciaal ontwikkeld door een professor uit Bordeaux. Caves en wijnproeverijen te over in deze wijnregio.

Kinderen

paardrijden omgeving AgdeEr is altijd iets spectaculairs te doen voor kinderen, in elke leeftijd. Het bomenklimpark, minigolf en de grote kartingbaan vinden veel volwassenen ook erg leuk! Het zwemparadijs Aqualand is wereldwijd een van de oudsten in z’n soort. Rond Agde zijn verschillende grote maneges. Leren springen, strandritten, alles is mogelijk en de paarden zijn heel tam. Midgetgolf en een pretpark met heel veel attracties is op het Ile de Loisir te vinden. De kleintjes vermaken zich natuurlijk heerlijk op het strand. De Middellandse Zee is immers niet meteen heel diep.

Stranden

Le Cap d’Agde is een parelketting van stranden met een eigen atmosfeer. Strandtentjes, kleine of iets grotere boulevards, prachtige wandelroutes en een kustroute voor fietsers, je vindt het aan de kust van de Middellandse Zee. Het uitgebreide naturistengedeelte voor de liefhebbers van naaktrecreatie staat duidelijk aangegeven voor wie er heen wil – of wie het juist wil vermijden.

Shoppen

Op zaterdagen is er een grote markt in Pezenas, vlakbij. Kunstenaars en streekproducten maken shoppen en een bezoek aan dit kustdorp waar de Franse schrijver Molière geboren werd heel authentiek. In Agde zelf is ook een wekelijkse markt. Leuke kleine winkeltjes in het centrum van Agde en in de enorme super-supermarkten net buiten het dorp vind je werkelijk alles wat je nodig kunt hebben op vakantie – en aanzienlijk meer.

Uitgaan

In en rond het dorp vindt u uitstekende restaurants met o.a. bijzondere visgerechten. Uitgaan in een Zuid-Amerikaanse sfeer kan in het tijdloze Mango’s Beachbar, die wordt gerund door de Nederlandse eigenaar Thijs. Na twaalven is disco Boite du Nuit nog open, op 7 minuten fietsafstand van Le Taureau. Op het Ile du Loisir – het uitgaanseiland – is alles te vinden om plezier te maken, van kermis, kroeg en disco tot casino. Montpellier, 70 km verderop, is een moderne stad voor een leuk dagje uit.

Kijk ook bij Sportief